Mondhygiënistenpraktijk Ede

Gingivitis (ontstoken tandvlees)

Om gingivitis te voorkomen en te behandelen, is het essentieel om goed te poetsen en dagelijks te flossen of tandenstokers te gebruiken. Hiermee verwijder je plaque en bacteriën tussen je tanden en kiezen. Indien er tandsteen is gevormd, moet dit worden verwijderd door de mondhygiënist. Met een combinatie van tandsteenverwijdering en goede mondhygiëne zal het tandvlees weer gezond worden.

Wat is gingivitis
hoogwaardige mondhygiene ede
Ontstoken tandvlees

Wat is gingivitis?

Gingivitis, of tandvleesontsteking, ontstaat wanneer het tandvlees rondom je tanden en kiezen ontstoken raakt, vaak met symptomen zoals roodheid, zwelling en bloedingen. De oorzaak hiervan zijn bacteriën die zich ophopen in tandplak. Als dit onbehandeld blijft, kan het leiden tot parodontitis, waarbij het kaakbot wordt aangetast. Heb jij last van ontstoken tandvlees? Maak dan nu een afspraak bij Mondhygiënistenpraktijk Ede.

Gratis consult? Klik hier
Mondhygiënistenpraktijk Ede

Hoe ontstaat ontstoken tandvlees?

Ontstoken tandvlees, ook wel gingivitis genoemd, is een veelvoorkomend probleem waarbij het tandvlees ontstoken raakt. Het wordt veroorzaakt door een ophoping van tandplak, een dunne laag bacteriën die zich vormt op de tanden en langs de tandvleesrand. Als deze bacteriën niet regelmatig worden verwijderd door goede mondhygiëne, kunnen ze ontstekingen veroorzaken in het tandvlees. Dit kan leiden tot symptomen zoals roodheid, zwelling, bloedingen tijdens het tandenpoetsen en gevoeligheid van het tandvlees. Onbehandelde gingivitis kan uiteindelijk leiden tot meer ernstige tandvleesaandoeningen, zoals parodontitis.

Gratis consult? Klik hier
tandplaque
Over ons
Mondhygiënistenpraktijk Ede

Ontstoken tandvlees

Het belang van een mondhygiënist bij ontstoken tandvlees kan niet genoeg worden benadrukt. Naast het behandelen van de symptomen, helpen wij je ook bij het identificeren van mogelijke oorzaken van ontstoken tandvlees, zoals gebrekkige mondhygiëne of tandheelkundige problemen. Door regelmatige controles en professionele begeleiding kunnen we samen werken aan het behouden van een gezond en sterk gebit.

Neem contact op
Mondhygienistenpraktijk Ede
Mondgezondheid

Mondhygiënistenpraktijk Ede

Bij Mondhygiënistenpraktijk Ede streven we naar een gezonde mond én een gezond gebit. Onze toegewijde team zet zich in om jouw mondgezondheid te verbeteren op een comfortabele en professionele manier.

Gratis consult? Klik hier

Niks missen?

Gratis consult? Klik hier voor onze nieuwsbrief.